Tervetuloa!

Cimpy on simppeli, mutta tehokas ratkaisu webbisivujen sisällönhallintajärjestelmäksi. Cimpy sisältää vain tarvittavat ominaisuudet, ei enempää, ei vähempää.

Cimpy sai alkunsa nimettömänä kasana PHP-skriptejä Mikko Uuksulaisen kotisivuilla, joista kehittyi ajan kanssa niin toimiva paketti, että niitä kannatti lähteä kehittämään ihan omana ohjelmanaan. Siistimisen ja järkevöinnin jälkeen syntyi kokonaisuus, jota nyt kutsutaan Cimpyksi.

Ominaisuudet

Cimpy on simppeli, mutta sisältää silti kaikki oleelliset ominaisuudet webbisivujen ylläpitämiseen:

Vaatimukset

Cimpyn vaatimukset eivät ole kovin kummoiset jos käytössäsi on muutenkin uusin tekniikka webbisivujen kehityksessä:

On mahdollista, että pienellä vaivannäöllä Cimpy toimii myös vanhemmissa järjestelmissä.

Lataa

Lataa viimeisin versio tästä.

Asennus

Pura Cimpyn paketti haluamaasi hakemistoon. Vaihda cimpy/cimpy.config.php_ tiedoston nimeksi cimpy/cimpy.config.php. Avaa tiedosto muokkausta varten tai täytä tiedostoon oikeat asetukset.

Siirrä nyt Cimpyn kansio webbisivujesi juurihakemistoon (esim. public_html tai www). Siirry selaimella Cimpyn kansioon cimpy/install. Mikäli asetukset ovat kunnossa, Cimpyn asettaa tarvittavat taulut ja oletussivut sinulle valmiiksi. Asennuksen jälkeen poista install kansio tai aseta kansioon tiedosto nimeltään lock. Mikäli pääset kirjautumaan Cimpyn käyttöliittymään cimpy/admin-hakemistossa, asennus on onnistunut!

Nyt sinun on asetettava sivustosi käyttämään Cimpyn sisällönhallintaa. Aseta pääsivullesi seuraava rivi:

<?php require_once("cimpy/cimpy.php"); ?>

Nyt Cimpy on käytössä sivullasi. Aseta seuraavaksi alla olevat kutsut haluamiisi paikkoihin. Metodit palauttavat tietyn osan sisällöstä.

Käyttö

Cimpyn käyttöliittymään pääsee käsiksi cimpy/admin-kansiosta.

Lisenssi

Cimpy on ilmainen, mutta sen muokkaaminen ilman Mikko Uuksulaisen lupaa on kielletty. Muokkaaminen sallitaan ainoastaan, jos sen avulla ohjelman voidaan katsoa toimivan paremmin tai ohjelmaa sovitetaan vanhempaa järjestelmään. Tälläisistä muutoksista olisi hyvä ilmoittaa, jotta ohjelmaan voidaan kehittää toimivammaksi.

Vikailmoitukset ja yhteydenotot: mikk...@gmail.com

Valid XHTML 1.0 Strict

Mikko Uuksulainen © 2013